Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Gästabudsåret fortsätter bjuda på evenemang och höjdpunkter.

Gästabudsåret fortsätter! Vi har redan fått uppleva gatumusikfestival, Nyköping Pride, Gästabudsspel, Festdagar i en hel vecka och Swedish Beach Tour på Stora Torget. Aktiviteterna fortsätter i augusti och under resten av året.

Här är några av sensommarens och höstens höjdpunkter under  Gästabudsåret 2017:

• En tröja för alla - Innebandy och integration 24 aug -5 september.
    En turné där barn och ungdomar får prova på Innebandy på specialbyggd rink utomhus.
  • Nyköpings Restabud - på Nyköpingshus 2 september
    Gratis lunch på räddade råvaror, kockdueller (på rester), familjeaktiviteter, inspiration, workshops och marknad. Häng på i kampen mot matsvinnet - tillsammans sätter vi Nyköping på kartan!
  • Flyg -och motordag på Stockholm Skavsta flygplats 3 september
    Denna dag blir det extra mycket muller i luftrummet i Nyköping! Kom och se jetflygplan, helikoptrar, fallskärmshoppning och modellflyg, hundratals legendariska bilar, MC och traktorer.
  • Forum Nyköping - samtalsfestival 7-9 september
    Dagar med samtal om populism, demokrati och det inkluderande samhället på Stora torget.

Badplatser

Fortfarande sugen på att bada? På nykopingsguiden.se hittar du en badplatskarta över badplatser i Nyköpings kommun. Ta tillfället att prova nya badplatser i sommar, dyk från havsklippor eller bada i svala insjöar.

Utflyktsmål - ett urval

Många besöksmål har öppet i augusti och september

• Nyköpingshus- öppet alla dagar juni-augusti. Utställning i Kungstornet som passar för barn som vuxen. Guidade visningar. Fri entré.
  • Nynäs slott -ett slott där tiden stått stilla i flera hundra år. Gå på guidad visning i de välbevarade salarna i slottet, strosa i köksträdgården och fika i Orangeriet.
  • Öster Malma - slott, restaurang, café, hotell och Wild life park. Här finns mycket att uppleva. Gör en dagstur och se på älgar och myufflon i hägn eller promenera i de fina omgivningarna vid Malmasjön.
  • Väg 223- en hel väg fylld av upplevelser, stort som smått ute på den sörmländska landsbygden. Besök gårdsbutiker, caféer, loppisar och gallerier.

Stadsvandringar och guidade visningar

Nyköping erbjuder många olika former av guidade turer och visningar.

• Länge leve Köpingen!. Dramatiserad vandring genom Nyköpings historia. 20 juni- 20 augusti, tor-sön 11.00 och 14.30.
  • Stadsvandringar med olika teman varje dag kl 12.00 med start från Stora torget. Om det moderna Nyköping, köphets, brott, straff, medeltid och mycket mer. Pågår till 31 augusti.
  • Historiska Nyköping, allmän visning kl 12 lördag och söndag, start Stora torget. Pågår till 31 augusti.
  • Engelsk guidning, historiska Nyköping, allmän visning  lördag kl 15, start Stora torget.

Hitta utflyktsmål och tips på allt du kan se och göra på nykopingsguiden.se

Söker du loppis, ett café eller ett utflyktsmål? På nykopingsguiden.se hittar du det mesta.

Du kan även följa Nyköpingsguiden på Facebook för att få tips för dagen eller helgen.

Dela med dig
Uppdaterad: 2017-08-16