Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

 

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

AKTUELLT

Nu kör vi igen!

Nu är vi på plats igen efter ett skönt sommarlov! Vår planering av höstterminen är i full gång. Innan sommaren mailade vi ut Naturskolans informationsbrev "Skolbrev inför läsåret 17-18". Läs mer om höstens teman och aktiviteter där. Länken finns här på sidan.

Skolbesök

Det börjar se fullt ut i våra almanackor. Kolla din e-post och bekräfta våra datumförslag så snart du kan. Har du inte fått iväg dina önskemål än så är det hög tid att maila in dom.

Vi börjar som vanligt hösten med sjöundersökningar ute hos oss på Söra, därefter besöker vi årskurs två med temat Mossor och lavar.

Information om våra fasta teman hittar du i länkarna här ovanför.

Sävö

Det är fullt på lägerskolan på Sävö i höst. Information om Sävö hittar du i dokumenten ovanför. Vad som gäller beträffande försäkringsskyddet finns förtydligat i en av filerna ovan. För övrig information kontakta karin.anklev@nykoping.se.

Samarbetsbanan

Lär känna varandra, gör en utflykt till Söras samarbetsbana!

För att undvika kollisioner med andra grupper och få tillgång till extra material, karta och ett antal inplastade handledningar mm så vill vi att du hör av dig till oss innan ni kommer. Kontaktperson är anna.holst@nykoping.se. Handledningen till banan hittar du i länkarna här ovanför.

Behöver ni gå en fortbildning på banan kan ni anmäla ert intresse så bokar vi in en kurs vid tillfälle.

Kalendarium

Du är alltid välkommen till Söra. Men för att undvika krockar så har vi ett kalendarium här som du kan använda när du planerar din verksamhet. Vi försöker hålla det så aktuellt som möjligt, men hör av dig till oss och stäm av innan du planerar in ert besök. Länken till kalendariet hittar du bland övriga dokumentlänkar på den här sidan.

Fortbildningar

För både förskolans- och fritidshemmens personal anordnar vi fortlöpande träffar för fortbildning och erfarenhetsutbyten. Ni är alltid välkomna att komma med önskemål om fortbildningar, stora som små. Tänk på att vara ute i god tid om det är specialla datum som önskas.

Temalådor

Naturskolan har temalådor som du som pedagog kan låna av oss kostnadsfritt. Temlådorna passar till både förskola, skola och fritidsverksamhet.
Tanken med våra temalådor är att de ska underlätta för dig som pedagog att göra naturvetenskapliga experiment och studier med din klass. Lådorna är helt kompletta, det är bara elever och pedagog som saknas!
Läs mer om dem här på webben.

Våra temalådor:
- Fåglar
- Småkryp
- Livet i vatten
- Vattenexperiment
- Experiment med drakarna Berta eller Gilbert

Utrustning

Glöm inte bort att vi på Naturskolan har massor av prylar och material för spännande naturupplevelser att låna ut.

Hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan hjälpa till med!

 

Vi önskar er en skön höst!

Anna C, Anna H och Karin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-09-11
Sidansvarig: Ansvarig